Tuesday, October 30, 2007

De ce arata asa moartea?


Din ciclu hai sa mai gandim putin, am extras si eu o intrebare ce ma bantuie de cateva zile "De ce moartea este un schelet negru, malefic cu o arma ascutita in mana inconjurat de ceata sau fum, apare frecvent noaptea si scoate si un sunet malefic?". De ce nu ii un inger alb, care te ia in brate pe un norisor pufos si te duce in fata lui Dumnezeu care te va judeca. De ce exita aceasta teama de moarte, de ce e malefica...mai in toate religiile lumii mortea e inceputul unei noi vieti, care se crede a fi mai buna decat asta..atunci de ce ne este frica sa trecem dincolo, de ce vedem moartea ca un lucru malefic si nu ca ajutorul mult asteptat de a fi fericiti?

2 comments:

pudel said...

"de ce vedem moartea ca pe un lucru malefic?"

Pentru ca asta e mentalitatea umana: dramatizeaza in special lucrurile ce au ceva de ascuns.. si cum moartea,poate cel mai mare mister, e privita cu teama... vorba aceea "ce-i in mana nu-i minciuna".. de ce sa astepte lumea cu nerabdare sfarsitul care va fi un nou inceput atata timp cat nu e nimic cert, atata timp cat nimeni nu stie ce se ascunde la capat de drum...?

Anonymous said...

Pentru ca mentalitatea crestina e dusa usor la extrem... Impartirea oamenilor in buni si rai in timpul vietii duce la o impartirea a lor dupa moarte in rai si iad. Dar hai sa fim seriosi, cati dintre noi se considera cu adevarat fara de pata? Si atunci e destul de normal ca viitorul nu suna bine:)